• Amsterdam
 • Den Haag
 • Haarlem
 • Delft
 • Utrecht
 • Maastricht (e.o.)
 • Kies hier eerst jouw stad
   
  naam, keuken of lokatie postcode of straatnaam + plaats
  • Alle steden
  • Mijn dichtstbijzinde stad

  Getest voor jou: kinderhelmen van Nutcase!

  Foto 09-11-16 08 20 21

  Veiligheid op de fiets is erg belangrijk. Regelmatig zit in ik de auto, op weg naar mijn werk, en dan valt het me op hoeveel ouders er fietsen met hun kinderen voor- en achterop, op weg naar school, zonder licht op de fiets. In het (schemer-)donker. Ook kleine kinderen op kinderfietsjes, zonder licht. En vaak ook zonder helm. Toen ik puber was, fietste ik ook vaak zonder licht. Pas sinds ik zelf auto rijd (nu zo’n 18 jaar), reliseer ik me hoe slecht fietsers zichtbaar zijn zonder licht en zonder goede reflectoren, zeker als het regent.

  Foto 11-11-16 19 07 31

  Mijn kinderen moeten ALTIJD een helm op, zowel op hun eigen (loop-)fiets als op de mamafiets en in de bakfiets. En als het donker is, zorg ik dat mijn licht het goed doet en doe ik mijn kinderen een fluorescerend, reflecterend hesje aan. Ook als we in het donker lopen, trouwens. Safety first! Het dragen van een fietshelm vermindert het risico op hoofdletsel met maar liefst 85% en het kan je leven redden!

  Foto 09-11-16 08 25 48

  Een goede helm is super belangrijk. Wij mochten de kinderhelmen van Nutcase testen. Zie nl.nutcasehelmets.com/helmets/kids voor de modellen, designs, specs en prijzen. Wij testten het model Little Nutty, in de kleuren Daisy Pink en Space Cadet. Voor de hele kleintjes is er de Baby Nutty. Super stoer!

  Het is belangrijk om de goede maat te kiezen. Een te grote helm kan afvallen en biedt dan natuurlijk geen bescherming meer. Eerst de hoofdomtrek van je kind meten voordat je bestelt, dus. Daarmee ging ik al gelijk de fout in: ik kocht een helm op de groei. Voor mijn zoontje (bijna 2 jaar oud) had ik achteraf gezien toch beter de Baby Nutty kunnen kiezen. Voor mijn dochter (net 4 jaar oud) bleek de Little Nutty wel perfect te zijn.

  Foto 10-09-16 14 41 57

  Maar het fijne is: de Nutty komt met een pakketje schuimruber, in dunne en dikkere reepjes, die je met klitteband aan de binnenkant van de helm kan plakken, voor een optimale pasvorm. Bij mijn zoontje heb ik de helm zo toch nog passend kunnen maken. De kin-bandjes zijn ook goed te verstellen, en het mooiste is het magnetisch klik-systeem waarmee je het kin-bandje opent en sluit. Geen gepruts en gepriegel meer als je haast hebt! Aan de achterkant van de helm zit een grote draaiknop, waarmee je de helm goed kan laten aansluiten. Ik heb ze zelf niet gepast, maar volgens mijn kinderen zitten de helmen lekker! Kijk goed in de gebruiksaanwijzing hoe de helm hoort te zitten.

  De helmen hebben aan alle kanten iets reflecterends, zodat je kids goed zichtbaar zijn in het donker. Je krijgt er ook een klepje bij, dat je aan de voorkant, boven het gezicht kan bevestigen. Dit beschermt je kindje tegen de zon of de regen. Aan de bovenkant van de helm zitten luchtgaten, voor goede ventilatie. De helmen lijken wat groter dan de andere helmen die we tot nu toe geprobeerd hebben, maar door de kekke designs zien ze er allesbehalve suf uit! En ze zijn absoluut niet zwaar, door het lichtgewicht en schokabsorberende EPS-schuim waar de binnenkant van de helm van gemaakt is. De buitenschaal is gemaakt van het supersterke ABS-kunststof.

  Foto 10-09-16 16 03 35

  Mijn kinderen dragen al een helm vanaf het moment dat ze mee mochten op de fiets, dus ze weten niet beter. Daarom vinden ze het ook geen probleem om de helm op te doen. Mijn dochter kreeg een nieuwe fiets op haar verjaardag en kon haar nieuwe Little Nutty helm gelijk uitproberen! En ook mijn zoontje wilde zijn stoere helm niet meer afzetten :-) Ook leuk: bij de helm krijg je een grappig armbandje met de tekst “I love my brain” erop. Want naast het gave uiterlijk van de Nutcase kinderhelmen is dat natuurlijk het allerbelangrijkste: dat de hersenen van je kind goed beschermd zijn!

  Foto 10-09-16 17 59 06

  Zie de site van Nutcase om te kijken waar je de Baby Nutty en de Little Nutty kan bestellen. Het reflecterende hesje heb ik gekocht bij de ANWB-winkel en de reflecterende stickers (op de zijkant van mijn bakfiets) komen van Zeeman.

  Foto 09-11-16 08 30 53

  Algemeen Blog featured , , , , , , , , , , , ,

  • Deze blog is geplaatst door: Oedske
  • Ik ben Oedske Osinga, 34 jaar en moeder van dochtertje Neelke. Samen met man, dochter en poes woon ik in de Bloemenbuurt in Den Haag. Doordeweeks werk ik als psycholoog in Rotterdam en in het weekend zijn we vaak op onze zweefvliegclub te vinden in het oosten van het land.
  • Meer berichten van Oedske

  Jouw commentaar